THE BEATNUTS – dávají bacha na svůj blok

The Beatnuts jsou legendy!! Na hip hop scéně se pohybují už hezkou řádku let. Duo z Queensu, Psycho les a Junkyard Juju známi jako The Beatnuts se potkali už začátkem 80 let a jejich původním plánem bylo dělat beaty! Velice záhy se rozhodli využít jejich skills jména jako Monie Love, Naughty By Nature, Common ale i Ice Cube nebo Mc Lyte.

Juju a Les se rozhodli zkusit štestí a jejich prvotina vyšla v roce 1994 s názvem Intoxicated Demons. Hned v následujícím roce vydali album Street Level a taky si se skladbou Props Over Here poprvé zkusili jak chutná komerční uspěch. Následovalo album Stone Crazy, kterým si Beatnuts okamýitě získávají mnohem širší okruh posluchačů, podepisují deal s vydavatelstvím Loud/Vilolator, které mělo pod sebou jména jako Wu Tang Clan, Mobb Deep, Big Pun, Xzibit. U Loudu vydávají remix EP The Spot a v roku 99 mění skladbou Watch Out Now z alba A Mussical Masacre všechny hitparády! Tahle skladba byla později ukradena a použitá jako podklad Jeniffer Lopez v chytlavém hiti Jenny From The Block z čeho nebyli The Beatnuts nijak extra nadšený!

Další album v pořadí byl Take It Or Squeeze It, prezentovaný singlem No Escapin This. Roku 2001 prohlašuje Juju že být skoro 10 let u jednoho labelu je šílený a opuštejí hroutící se label Loud aby vzápětí podepsali smlouvu s labelem Landspeed Records. Poskytnutou tvůrčí a uměleckou svobodu oba prezentují kompilaci The Originators na kterým spolupracovali třeba s Large Profesor nebo zaklínačem z Queendbridge Cormegou.

Beatnuts samozřejmě nezapoměli ani na produkci beatu a produkovali věci lidem jako Fat Joe, Dilated Peoples, Jurassic 5 nebo Ghostface Killah a Cypress Hill.

Celou dobu tvrdě makali, jezdili světové turné a v roce 2004 vydávají zatím poslední album Milk Me. Obsahoval opět obrovský hit Find Us feat. Akon. The Beatnuts jsou jedna z mála kapel, kterě se povedlo udržet si velký respekt undegroundu a zároveň spolupracovat i s mainstrem jménama na scéně! Po celou svoji kariéru se The Beatnuts hlásí k latino komunitě.

Les se v jednom rozhovoru vyjádřil že dlouhověkost kapely je přímo úměrná tomu kolik energie a práce se do toho vloží! Byli jsme schopni vydržet spolu tak dlouho proto že jsme věřili v sebe a věřili jsme fanouškům! Tím jsme se dokázali prosadit!
Its the Nuts baby!!!!

Text: hiphopallstars.cz

Web:
http://www.danuts.com/ (neoficiální)

Videa:
Watch Out Now

No Escapin´ This

Find Us

On Smash feat. DJ Honda & Fat Joe

Reklamy
Share

Napsat komentář