PROMOE – White Man´s Burden (DVSG & Maximum)

Pokud by vaši zaměstnanci měli stejnou produktivitu jako lídr kapely Looptroop, Promoe, musela by být vaše firma nejvýkonější v celé zemi. Jeden rok to je deska od celých Looptroop, další pak sólo Promoea a takhle již pravidelně 5 let. Poslední The Long Distance Runner ukázalo, že Promoeovi je velmi blízké reggae a stejný trend pokračuje i na White Man´s Burnden (což měl mimochodem být původně název poslední desky Looptroop, ale Promoe byl podle svých vlastních slov zbylými členy přehlasován a zvoleno tak bylo Fort Europa).

Jak je již z názvu patrné (v překladu „břímě bílého muže“), album je opět plné sociálních a globalizačních témat. Především téma barvy pleti zde hraje díky různým narážkám hlavní roli. I tak se tady ale objevují skladby, které ukazují hravý styl, jakým jsou celí Looptroop proslulí. To se týká především parádní skladby Time Travellin s produkcí od Jimmy Ledrac a s hostujícím, který však svoji část jednoduše odflákl, a i prvního singlu Songs Of Joy.

Ostatní skladby jsou pak Promoevou kritikou okolního světa. Skvělou ukázkou je Headache, kde v refrénu nádherně zpívá Julie Driscoll. I Identity Crisis a Musick Biss Apocalypse se týkají novodobých problémů. Vyvedené je i Eurotrash s hostem Leeroyem ze Saian Supa Crew, které by mělo zavřít pusu všem kritikům. Vyčnívá i Long Sleeves In The Summer pojednávající o dívce, která si sama ubližuje.

Většinu alba produkoval DJ Large, část udělal Embee a přispěl i zmiňovaný Jimmy Ledrac. V beatech překvapení nečekjte, pokud jste někdy slyšeli jedinou desku od Looptroop a cokoli z reggae, víte, co vás čeká i na White´s Man Burden.

Špatný track abyste pohledali. Je s podivem, jak si Promoe drží laťku vysoko i při množství materiálu, který vydává. Pokud někdo před 5 lety pařil na Long Arm Of The Law a dneska říká, že Promoe jako ne, je pouhým pokrytcem, protože muzika švédského bojovníka je pořád dobrá. Promoe? „The hottest vegan course on your hip hop menu.“

Promoovo album White Man´s Burden je možné zakoupit u Maximum Underground.

01. Up!
02. Time Travellin
03. Songs Of Joy
04. White Man’s Burden
05. In The Morning
06. Headache
07. Long Sleeves In The Summer
08. Eurotrash
09. Musick Biss Apocalypse
10. Post Cards
11. Identity Crisis
12. Trapped

Reklamy
Share

Napsat komentář