DISFLEX6 – Slow Burn (24-7 Records)

Dvojice Disflex6 se tedy po dvou dlouhých letech vrací na scénu s novým albem Slow Burn. To vychází na švédském labelu 24-7 Records, což ale vzhledem k jejich oblíbenosti v Evropě tolik nepřekvapuje. V bookletu sami píší, že Slow Burn představuje jejich přání dělat dobrou muziku a to se jim bez okolků daří.

Album má velmi specifickou atmosféru. Zpočátku se zdá hodně temné a ponuré, ale delším poslechem zjistíte, že je to jen slupka. Jako více vystihující by se dalo použít slovo melancholický, protože Slow Burn vás kolikrát chytne za srdce a donutí přemýšlet. Jako ukázku lze použít track Afterlife. Podmanivý beat s použitým piánem a pomalý, spíš vyprávěcí styl obou MCs o „životě po konci kariéry“ nechá chladným jen málokoho.

Podobný scénář se opakuje i v They Say, které je navíc zvukem dost odlišné od zbytku celého alba. Absolutní vrchol pak znamená titulní track Slow Burn. Produkoval jej Jason The Argonaut a rapuje zde pouze Lazerus: „Snažím se být pozitivní, žít vyrovnaně, lidé mluví z cesty, sám zůstávám zticha, když vše přenesu na desku, můžu propagovat násilí.

V obdobném duchu se odehrává prakticky celé Slow Burn. Vše působí velmi úchvatně. Asi i proto je zde minimum hostů, kteří by jinak zbytečně odváděli pozornost. Produkci obstaral z velké části Jason a z té menší Elon.Is. Z výsledku je zřejmé, proč ti dva tvoří producentský tým. Protože se skvěle doplňují (jejich beaty si vzali i třeba Jean Grae či Murs). V textech se pak odráží život D6. Žádné nesmysly, jen denní realita.

Kdybych měl dělat top 10 po 4 měsících tohoto roku, Slow Burn by se tam bez problémů vešlo. Uvidíme, jak tomu bude na konci. Osobně jim ale věřím.

01. Intro
02. They Say
03. Afterlife
04. Never
05. Milky Way (feat. Mercury)
06. Title Track
07. Smoke Break 1
08. In Motion
09. Far Away
10. Already Yours
11. SL Bump (feat. Ehnertia)
12. Spitting Image
13. Smoke Break 2
14. Deep Slang (feat. Sunset Leagues)
15. Long Kiss Goodnight

Reklamy
Share

Napsat komentář