Raekwon a česká scéna – jaký byl sobotní večer?

Včera Českou Republiku po Geniusovi a Inspectah Deckovi navštívil další člen legendárních Wu-Tang Clan, Reakwon. Program večera akce Hip Hop Allstars ovšem nabízel mnoho víc, a to dokonce 11 českých a slovenských interpretů, kteří opanovali stage již od sedmé hodiny večerní. Jelikož program byl velmi dlouhý a nešlo sledovat hlavní pódium celou dobu, nabídneme Vám shrnutí jen toho nejlepšího.

Pio Squad
První koncert večera, který jsem měl možnost vidět, a dost možná vrchol celé párty. 100% alko jízda opilých šílenců. Neznám v Čechách lepší koncertní skupinu. Jelikož měla každá skupina pouze půl hodiny, vtěsnali PIO do své třicetiminutovky jen to nejlepší. Začátek obstarala mocnost "Dělej si co chceš", nejlepší moment nadupené show obstarala novinka "Musíme Jet" s produkcí Deckla, který se objeví na nadcházejícím Blind Deaf Sampleru, aby celý koncert vyvrcholil dvojicí skladeb z "Punk Is Dead" – "Chvátám" a hlavně poslední "Bez Tebe".

Wich & NI
Na tento koncert jsem byl velice velice zvědavý. Skutečnost, že Máňovy beats fungují i na koncertech byla již dopředu jasná, ovšem jak Nironic zvládne roli osamoceného emceeho bylo ve hvězdách. Bohužel to dopadlo podle mého očekávání. NI byl sice jako utržený z řetězu, ovšem odjet celý koncert bez hypemana je zatím nad jeho síly. Náplní liveshow byl samozřejmě repertoár z aktuálního LP "The Chronicles Of a Nomad".

Kontrafakt
Kapitola sama o sobě. Oni jsou prostě někde úplně jinde, než těch osm kapel, co vystoupili před nimi. Skillz, zásoba obrovských hitů, charisma, práce s publikem. Jak je tomu poslední půl rok tradicí, hrálo se hlavně s Rytmusova "Bengora", ale na své si přišli i fanoušci KF debutu "E.R.A". Snad jediným zklamáním této trojky byla absence mé oblíbené "Kures Funk".

Raekwon
Konečně hlavní hvězda večera. Pár minut po poslední předkapele se na stagi zjevil Raekwonův DJ a na rozehřátí pustil starší Jiggovu pecku. To taky bylo naposled, co jsem jeho přítomnost zaregistroval. Raekwon za viditelného nadšení fanoušků z toho, že se dočkali, na nic nečekal a začal rovnou jedním z největších hitů od Wu-Tang Clanu, který se jmenuje stejně jako náš web. Nevynechává ani Inspectův part a na sloky ostatních netopýrů dochází i v ostatních peckách od klanu, které celkově zabraly aspoň třetinu koncertu. Bohužel to provádí tím stylem, že za sebou většinou nechává hrát playback. Udělal by líp, kdyby se soustředil na vlastní tvorbu, protože má několik svých hitů, které vynechal. Co se dále týká jeho výkonu, Raekwon se sice neztrapnil, ale měl daleko k tomu, aby se mi jeho show zapsala do paměti jako jedna z těch lepších. Na druhou stranu je třeba říct, že lidi dělali bordel. Během hodiny, kterou na pódiu strávil, se nedělo nic nečekaného – nová pecka z připravovaného alba (zněla výborně), kombinace Wu-Tang pecek + sólo hitů především z jeho první desky, vzpomínka na Ol‘ Dirtyho a netopýří znak složený z dlaní ve vzduchu. Nicméně jsem si nesliboval žádný zázrak, takže jsem si z Raekwona odnesl přesně to, co jsem čekal. Na konci mě ani "Wu-Tang Clan Ain’t Nuthing ta Fuck wit" neodradila od přání, ať už to skončí, za což mohla kombinace špatný zvuk + unáva + vedro díky bundě, kterou jsem si na sobě musel stejně jako spousty dalších nechat.

Klady:
Dobrý prostor, žádné hrozné tlačení či špatný vzduch
Poměrně slušný zvuk
Rychlá obsluha na baru

Zápory
Nedostatek místa na sezení
Malá kapacita šatny

Reklamy
Share

Napsat komentář