Indy & Wich pokřtili „Hádej Kdo“

"Dneska večer Roxy světa středem". Za znění této hlášky z pět let staré desky "My 3" jsem se v neskutečné zimě blížil k Roxy, kde se včera večer Indy a Wich posunuli do "Hádej Kdo" levelu pokřtěním stejnojmeného LP. Jelikož byl line-up nabitý velmi kvalitně, otázka "Co dneska večer?" byla jednoznačně vyřešená a proto se dal očekávat plný dům.

Očekávání se naplnilo, tlačenka nejvyššího stupně, frontu na šatnu skrečuju a mise "najdi trochu vzduchu" je stejně těžká, jako ubránit boty všudypřítomnému blátu z roztátého sněhu. Očekávaný začátek "pražského vypáleného štýla" v půl deváté se podle předpokladu prozatím nekoná a Abdul přesvědčuje nedočkavé fanoušky o tom, že "party bez Pitbulla prostě nelze". O nějakých dvacet minut později ovšem nastupuje Wich a "Hádej Kdo Show" může začít. Podle předpokladů se hraje pouze ze zmiňovaného alba a začátek nasazuje trojice Máňa, André a LA4 laťku poměrně vysoko. Úvod obstarává "Už Jdou" a v závěsu nepovedná "Z Tvojí 1/4", na kterou hostující Vecko poněkud pozapomněl v backstagi, ze které vybíhá až po několikátém "nastavujícím" refrénu. Svojí sloku sice nakonec zajede, ovšem do instra cizího.

Pokud jsem již nakousnul hostující rappery, kterých se onoho večera na pódiu objevilo opravdu požehnaně, budu dál pokračovat Emdeem, jehož krutá flow přišla na řadu ve společné věci I&W a The Regime "Out of the Fire pt. 2", Malý Pepek neskutečně zajebal v "Pro naše Kids", ale hlavní slovo si vzal NI, který krom hostovaček na Indyho peckách, stihnul zajet tři věci z aktuálního LP "Dj Wich Presents Nironic – Nomad", které se z rukou Vece dočkalo i "rituálního" pokřtění šampaňským a který měl energie na rozdávání. Zbytek hostů totiž trochu smrděl průserem. Orion zkazil "Prahu" hned po dvou rýmech, aby si pak dojem trošku vylepšil v párty záležitosti "Na Pláži", Wladimir, který dostal prostor i pro svůj nejlepší track "Du Dolů", energii naopak postrádal a poměrně nudil a účast Katky Winterové ve stejném tracku byla poměrně zbytečná. Abych informaci o všech vystupujích doplnil do úplného konce, musím samozřejmě zmínit Lavora, který po celou dobu koncertu plnil roli "hype mana", ale i pro něj byl vyhrazen prostor, konkrétně pro jeho sólovky "Na světlo denní" a "Krach" s výborným Wichovým beatem a jenž mě již po několikáté přesvědčil o tom, že u nás není mnoho emcees, než on.

Pokud bych měl nějak celkově zhodnotit celý včerejší mejdan, musím uznat, že jsem byl poměrně spokojený. Ačkoli těch chybiček, kazících celkový dojem, by se našlo asi víc, vcelku to šlo. Všichni si přišli na své a já nyní jen doufám, že si na další křest Indy & Wich nebudu muset počkat další pětiletku.

Reklamy
Share

Napsat komentář