NOCANDO – Walk The Void (NoLabelCanDo)

Úplně z ničeho nic přišlo album Walk The Void od NoCanDo. I Debmaster v našem rozhovoru váhal, jak to s tímhle mladým MCm vypadá. Hip hop scéna v Los Angeles se zdá být pořád silná a NoCanDo je toho zářným příkladem.

Popsat album jako „vhodný typ pro ty, kteří postrádají tu underground tvorbu Project Blowed“ chce kus odvahy, ale sedí to přesně. Walk The Void skutečně představuje návrat k těm nejlepším časům Good Life Café, kde se scházela rapová smetánka LA včetně Dilated Peoples.

Deska je komplet produkována Labwaste, což je dvojice Subtitle a Thavius Beck. Osobně neznám přesný podíl Subtitla (který je především MCm) na desce, ale rukopis Thavius Becka je znát jako máloco. Jeho beaty mají velmi specifický zvuk. Jednoduchou matematikou vyjádřená produkce pak vypadá asi takto: 10 tracků = 10 solidních věcí. Jsou tu samozřejmě i slabší části, ale ty se v zásadě ztrácí mezi těmi kvalitními.

Čas jsou peníze a každá minuta je má,“ rapuje v jedné ze skladeb NoCanDo a možná tak vysvětluje, proč má jeho deska jen něco málo přes půlhodiny. Osobně v tom nevidím problém, protože si raději poslechnu dvakrát 10 kvalitních věcí, než jednou 20 špatných. U NoCanDo trochu překvapuje jeho humor. Jednoduše a účelně popisuje nezávislý rap v “Don´t Dance“ a pak balení holky “Go Getter“. Tenhle track pak vtipně končí tím, že NoCanDo holku přece jen užene, jenže ta mu nakonec řekne: „Miluji tě, Busdrivere.“ Jsou tady ale i vážnější věci. Z těch vyčnívá téma střelného incidentu v “9mm Lullabye“, což je již na první poslech hymna. Velmi kvalitní je rovněž “Pagan“, kde je užitý sampl, který má na své poslední desce LMNO.

Walk The Void je skutečně kvalitní. Pokud se vám líbilo loni album Zwarte Achtegrond od Labwaste a posloucháte někdy doma staré nahrávky Project Blowed, pak vám nabízí NoCanDo výtečnou kombinaci.

01. This Stereo
02. Pagan
03. Don’t Dance
04. Go Getter
05. AS.S.
06. Come to a Show
07. Been SO Long
08. 9MM Lullabye
09. P.C.A.
10. Gutts

Reklamy
Share

Napsat komentář