Flying Lotus – Until The Quiet Comes

1. 10. 2012
WARP Records

Kdybychom hledali v Americe nejfrektovanější místo, kde najdeme ty nejlepší a nejzásadnější elektronické producenty – odpověď by padla na Kalifornii. Od roku 2006 zde oficiálně působí i Steven Ellison, který v tomto roce debutoval se svojí první, velice ceněnou instrumentální deskou 1983 a tím dostal do podvědomí jméno Flying Lotus.

Ano, řeč je o čerstvě 29-letém producentovi, který pochází z velice hudebně založené rodiny, což mělo vliv na zrození tohoto osobitého producenta, který na sebe hned od začátku přitahoval pozornost, to potvrdila i ranná smlouva s anglickým labelem Warp, kde debutoval v roce 2008 s deskou Los Angeles, která opět dosáhla na vysoké hodnocení od kritiků.


 
Na začátku října přichystal pro své fanoušky FlyLo další album – Until The Quiet Comes. Lotus pro nás připravil 45-minutovou cestu, která způsobuje hluboký subjektivní zážitek z poslechu. Co právě odlišuje Lotusovu tvorbu od jiných producentů, je jeho postup tvoření a značný feeling, který doprovází všechny produkce. Nedočkáte se pouze vysamplovaných smyček, FlyLo vytváří propracované kompozice různorodých zvuků, co dohromady dává atypický a atmosferický výsledek. To se také odvíjí od celkového náhledu na desku. Pokuď se rozhodnete pro poslech Until The Quiet Comes, je potřeba poslechnout desku od začátku do konce bez přepínání, sami totiž poznáte, že deska působí hlavně jako jeden velký celek – příběh. FlyLo zabalil celé tohle dobrudružství do náladových pasáží, kde všechno hodně dopracovával s glitchovým motivem, když došlo ale na tvrdší beaty s hutnou basou, Lotus opět nezklamal.

Na převážně instrumentálním počinu se ale také objevili hosté a né jen tak někdo. Asi největší hvězdou je dáma Erykah Badu, které je sám Lotus velký fanoušek a právě spoluprácí na desce si splnil sen. Špatný dojem nezanechala ani další zpěvačka, mladá a talentovaná Nikki Randa která svými vokály doplnila hned dvě věci. Další hvězdou na desce je bezpochyby zpěvák a zakladatel anglických RadioheadThom Yorke, co určitě není náhoda. Lotus už v minulosti remixoval a do budoucna se i remixovat chystá právě Radiohead. Kromě toho, že je nová deska velice povedenou po stránce hudební, patří jí ale ještě jedno NEJ. A to za krátký film, který se ven dostal ještě před vydáním desky a patří vůbec k tomu nejlepšímu, co jsem kdy mohl vidět, opravdu nádherná záležitost.

Until The Quiet Comes svým zvukem a provedením vybočuje. Nenáročný posluchač možná bude mít problém přijít na chuť tomuto albu, no pokuď příjdete – nebude litovat. Za sebe můžu říct, že deska překonala moje první očekávání a je tak plnohodnotným albem, které všem doporučuju.

 


 


 

Reklamy
Share

Napsat komentář