BLOG by RAVEŇÁK vol.4 – Nás zajímá LA4 ale…

První týden nového roku je pryč a vše se pomalu vrací do starých kolejí. To se však netýká rappera LA4, který dal o sobě vědět na druhém singlu chystané producentské desky Mount Emerese. Myslím, že mohu s klidem říct, že očekáváno bylo cokoli, jen ne návrat k Tempo Tempo. LA4 nám s rostoucí naléhavostí sděluje, že k haters je nekompromisní, recenze ho nerozházej a jakákoli kritika je vždy plivání do tváře a znevažování práce jak jeho, tak smečky Bigg Boss. Ve skutečnosti je to ale trochu jinak.

 

 

„Bereš si moje texty osobně, kdo za to může,“ ptá se Lavor a já tedy odpovídám. Když jsem prvně slyšel Tempo Tempo z mixtapu HPTN, skutečně jsem si říkal, že tohle se mě asi tak trochu týká. Byl jsem totiž jeden z velmi malého mála kritiků, kteří na Panoptikum reagovali recenzí. Napsal jsem tehdy, že se to moc nepovedlo, a i když má LA4 své přednosti, Panoptikum samo o sobě za moc nestojí. Tím to pro mě skončilo a zdálo se, že s LA4 sólovou dráhou to nebude jiné. Přesto poslední dobou slýcháme, že se pracuje na nové desce a LA4 v podstatě headlinuje už dvěma projektům.

 

čti také :

rozhovor : KRS-ONE & BUCKSHOT: Je to jen o opravdové lásce k dělání hudby

rozhovor -FASHAWN: Vždycky jsem chtěl být známější, než jen jako MC Fashawn

A další poklad – Steve Spacek a Katalyst jsou Space Invadas! Stahuj jejich mixtape

 

Ze všeho nejvíc se jedná o překvapení. Myslím, že nebudu jediný, kdo předpokládal, že nějaké větší aktivity se ze strany Lafora už nedočkáme. Byl jsem však vyveden z omylu, a to takovým způsobem, jako by doba mezi Panoptikem a současností neexistovala, anebo přinejmenším jsme ji oba prožili v alternativních dimenzích. Opravdu nemám pocit, že by LA4 někdo systematicky hateoval, určitě ne v případě jednoho z dlouhodobě nejoblíbenějších domácích rapperů. Spíše mi přišlo, že se na něj tak trochu pozapomnělo, ale z tracku "Pod kontrolou" mám pocit, jako by ho sledovaly všechny tajné služby světa, včetně iluminátů. Tohle osobně už opravdu brát nelze.

 

 

Pokud nám, to myslím kritikům, kteří píšou skutečně recenze, chce zavřít hubu, tak předem upozorňuju, že tudy cesta rozhodně nevede. Ačkoli si to LA4 může myslet, opravdu si nemyslím, že někdo má na něj spadeno, je v tom nějaká osobní zášť nebo nevím co ještě. Nás nezajímá LA4, který hraje Fifu s překříženýma rukama na klávesnici a který má úžasnou sbírku cédéček. Nás zajímá LA4, který sice vydal průměrnou desku, ale má skvělý hlas a čím dál tím lepší flow a v historii českého rapu bude navždy zapsán jako Král featuringů, protože nikdo v takovém množství a v takové kvalitě to nedal jako on. Nás zajímá LA4, který se vrátí k psaní pádných rýmů. LA4, který koukne z okna a napíše text o tom, co vidí. Držíme mu palce, ale samozřejmě nebudeme nezbytně zticha, když se to nepovede.

 

Nic víc, nic míň

Reklamy
Share

Napsat komentář