JR & PH7 – The Standard (Supercity)

V posledních měsících se častěji dostává na spolupráce evropských producentů a zaoceánských MCs. Ať už budeme mluvit o stálicích jako Koolade nebo Shuko, tak i o nové vlně, do které můžeme jistě zařadit i Dje Wiche, nebo francouze Delu. Dalšími, kteří se snaží uspět s jednoduchým spojením beat + zahraniční přednes známých jmen je, producentské duo J.R. & PH7. Ti pocházejí z německého Kolína nad Rýnem a ještě před tím, než pustili do světa svou prvotinu s názvem "The Standard" posílali svou tvorbu především mezi fanoušky v Německu a Japonsku.

Ale abychom se věnovali dnešnímu hlavnímu tématu. "The Standard" se drží jasného konceptu. Příjemná produkce založená na jemných soulových samplech, která jen málokdy přejde do drsnějších hudebních vod, vše doprovozené velice zajímavou sestavou hostů, které dominují třeba Guilty Simpson, Black Milk, Oddisse, Pumpkinhead nebo i veterán Edo G.

Nemůžu se zbavit podobnosti s Máňovou tvorbou. Celá deska se totiž nese na velice příjemných samplech, trefně vybraných vokálech, hezky bručící base a především ve velmi klidném tempu. Jedná se o album, které si poslechnete v neděli odpoledne, když Vaše sluchové ústrojí ještě vydejchává páteční a sobotní nápor a chce si odpočinout. A u jednoho poslechu jistě nezůstanete.

Záležitostí nejtvrdší, která se tolik nedrží daného schématu, leč přizvaným hostům sedí naprosto dokonale, je jistě skladba "Top Rank" s detroitskou dvojicí Guilty Simpson a Black Milk. Tvrdý beat, jenž je nasáklý atmosférou Motor City bude jistě jednou z nejlepších skladeb letošního roku a v tomto případě se opravdu snažím nepřehánět. Výborně šlape "Rock For Yall" se Supastitionem a J-Scienide, do báječné letní nálady Vás přenese vyklidněná "Summer Chill" ve které se o atmosféru stará Edgar Allen Floe, jenž má na svědomí i další výborný zářez "I Keep On Movin" s Kazem a můj oblíbený obojživelník Kew Brown celou desku ještě vyšperkuje ve spolupráci s Emskee a Sean Boog ve vrcholu celého LP "Dreams".

J.R. & PH7 dali dohromady jak výborně plynoucí hudební zážitek, tak zajímavou sestavu hostů, ve které se daní rappeři skvěle doplňují a za kterou by se nemuseli stydět ani kolegové z druhé strany Atlantiku. Můžu jen vřele doporučit.

Tracklist:
1 –  JR Intro
2 –  Rock For Yall ft. Supastition & J-Scienide
3 –  Fast Lane Speedin ft. Oddisee
4 –  Summer Chill ft Edgar Allen Floe
5 –  Interlude
6 –  Take It To The Streets ft. Planet Asia & Rakaa Iriscience
7 –  Top Rank ft. Guilty Simpson & Black Milk
8 –  Lets Move ft. Skyzoo
9 –  Aint Seen This ft. 20/20
10 –  Best Flow ft. Pumpkinhead
11 –  Hip Hop Lives ft. Edo.G
12 –  The World Keeps Turnin ft. Larissa Sirah
13 –  Dreams ft. Kev Brown, Emskee & Sean Boog
14 –  I Keep On Movin ft. Kaze & Edgar Allen Floe
15 –  I Dont Know Why ft. Oddisee
16 –  Zone To Da Nightlife ft. Median
17 –  The End Is Near ft. The Good People & Larissa Sirah

Reklamy
Share

Napsat komentář