Róbert Zeleňák a Metys uctili památku J Dilly tím nejlepším způsobem

Kdybych měl zapátrat v paměti a vzpomenout si, která byla moje nejlepší djská párty, kterou jsem zažil, okamžitě si vybavím akci s názvem "J Dilla Still Shining", kterou dva roky zpět pořádali Djs Richard a Nerz v pražském klubu Punto Azul. Tenkrát si do tohoto prostoru našlo cestu jenom několik málo nejvěrnějších, kteří přišli společně uctít památku zesnulého J Dilly.

Se stejným nápadem nyní přišla dvojice Róbert Zeleňák a Metys, kteří podobnou akci uspořádali v bratislavském klubu Nu Spirit. Reprezentace Cream.Cz nemohla chybět.

Na úvod bych rád zmínil pár osobních dojmů. Hned po příchodu do Nu Spirit jsem si připadal hrozně západoevropsky a nebylo to dané cenou piva v Eurech. Klub byl plný lidí, kteří na svojí oslavu 18. narozenin vzpomínají s velkým odstupem. Chovali se slušně, přiměřeně pili a hlavně se příjemně bavili. Po celý večer jsem nemusel řešit nepříjemné strkanice u baru či podobné problémy. Majitelé onoho baru / klubu byli pro mě dalším šokem. Pánové, jejichž věk byl hodně přes 30, jsou hudební fajnšmekři. Lidé, kteří mají v zálibě hlavně soul, jazz a funk, mají však takovou hiphopovou knowledge, že by strčili do kapsy drtivou většinu posluchačů daného žánru u nás.

Podávali se samozřejmě donuts a Metys a Róbert Zeleňák si připravili báječné selekce. Samozřejmě že vše se točilo okolo jediného umělce, kterému byla celá noc věnována – J Dilla. Proto jistě nikoho nepřekvapí, že se hrály klasiky od intepretů typu Slum Village, Frank N Dank, Erykah Badu, Q-Tip, Janet Jackson, Steve Spacek a mnoho dalších. Pomalé a vyklidněné pasáže střídaly ty uptempovější a celou noc panovala v klubu báječná atmosféra. No a když se za gramofony postavala dvojice majitelů, kteří bez mrknutí oka začali celý večer gradovat svými selekcemi všemožných žánrů, byl jsem si jist, že na tuto akci budu vzpomínat ještě velmi dlouho.

Ďakujem pekně Róbert a Metys.

Sledujte pár ilustračních fotek by Aleš Leute.

Související články v rámci J Dilla týdnu:

Thank you Jay Dee ...
Rhettmatic vzdává hold J Dillovi

Co znamenal J Dilla pro Wiche, Enemyho, J-Kida a další?

Slum Village, Illa J, Frank Nitty a Focus vzpomínají na J Dillu

BLOG by RADIM – J Dilla Changed My Life

 

 

 

Reklamy
Share

Napsat komentář