Vrah se po roce vrátil na místo činu

Téměř rok se s rokem sešel a pražský Lucerna Music Bar si mohl opět připomenout, jak vypadá lekce death rapu od toho nejpovolanějšího ve hře, Necra. Slabší povahy měly vstup zakázán, jelikož Necro s věrným Mr. Hydem opět přivezli do hlavního města striktnost, které v onen večer mohli jen lehce hlavním vystupujícím konkurovat snad pouze Bad Boys Blue ze Záhřebu.

Obavy z nízkého počtu fans, kteří dorazí na čtvrteční večer do LMB se však potvrdili hned po mém příchodu do sálu, jelikož o půl deváté večer se počet skalních dal bez problému spočítat na prstech obou rukou. Průserem to ale bohudíky neskončilo a tak si cestu na otevírací koncert Necro´s Killing and Fucking Tour našly zhruba tři stovky těch nejvěrnějších.

Něco po desáté večerní otevřel hlavní program večera jediný český zástupce horrorcore rapu Řezník, jehož na pódiu doplnil DeSade a tak měli všichni příchozí možnost vidět třicetiminutovou ukázku tvorbu Sodomy Gomory a Řezníka, včetně legendární skladby "Zabte tu píču". Po půlhodinové prodlěvě však přišlo, na co všichni, kdo v onu dobu Lucernu obývali, s napětím čekali.

Necro, jenž oproti loňskému koncertu dle mého názoru trochu schodil na váze a Mr. Hyde otevřeli koncert v rychlém tempu se nesoucí "Creepy Crawl" z loňské desky "Death Rap", ze které oba zmiňovaní čerpali v nejhojnější míře. A u toho bych chvíli zůstal. Mírným zklamáním pro mě totiž bylo, že playlist zhruba hodiné show byl totiž až moc podobnýmu tomu, který Necro a Hyde interpretovali přesně před rokem na tour věnované právě desce "Death Rap". Metalovou vložku tak obstarali "Belligerent Gangsters" či "Suffocated to Death by God´s Shadow". Ale došlo samozřejmě i na klasiky typu "Bury with your Satan", popřípadě "Rugged Shit". Největší úspěch pak tradičně přinesla hitovka z porno alba "The Sexorcist" "Who´s Your Dady", kdy na pódium přizvané slečny musely pod nátlakem obou rapperů ukázat více, než by jistě chtěly.

Necro rozhodně nezklamal. Opět byla jeho show nabitá energií, kterou mu vděčné publikum vracelo v maximální míře a i samotný Necro si koncert rozhodně užíval. Leč podobnost odehraného repertoáru a slabší návštěva ve mě vyvolaly pocit, že loňský koncert si budu pamatovat jistě lépe.

Související články:
Necro, Mr. Hyde, Lucerna Music Bar

Reklamy
Share

Napsat komentář