Jay-Z nemůže do Číny

Zatímco my jsme si mohli užít Jay-Zho koncert aspoň u našich sousedů, čínští fanoušci důvod k radosti nemají. Chystaná show v Shanghai, největším městě v této zemi, byla zamítnuta čínským ministerstvem kultury.

Důvod? Jay-Zho texty jsou plné vulgárních výrazů. Kritici tohoto rozhodnutí oponují, že ministerstvo povolilo konání letošních koncertů Black Eyed Peas, jejichž tvorba ale není nijak zvlášť explicitní, a Rolling Stones, kteří před koncertem museli slíbit, že vynechají skladby s „nevhodným obsahem“.

Jay-Zho celosvětové turné, jehož druhá zastávka se uskutečnila právě v Bratislavě, pokračuje dál až do 28. října, kdy ho zakončí koncert v australském Melbourne. Čínská show měla původně přijít na řadu o 5 dní dříve s tím, že Jay by v nejlidnatější zemi světa vystoupil vůbec poprvé za svou kariéru.

Okolo Jiggamana se v poslední době mluví mnohem více v souvislosti s připravovaným albem, z něhož už se na internet dostaly dvě skladby. K singlu „Show ‚em What You Got“ je natočen videoklip, jehož premiéra se údajně odehraje příští pondělí. Druhý zveřejněný track, který využívá stejný motiv jako Hammerův „U Can’t Touch This“, se jmenuje „Kingdom Come“, což má být zároveň název celého alba.

To vychází 21. listopadu za produkčního přispění Kanye Westa, Timbalanda, Neptunes, Dr. Dre a Just Blaze. Zajímavě zní účast frontmana Coldplay, který byl potvrzen jako host. Spekuluje se rovněž o společném tracku s Nasem. Nechme se překvapit.

Reklamy
Share

Napsat komentář