J. RAWLS & MIDDLE CHILD – Rawls & Middle (Groove Attack)

Jestliže Vám není cizí soulfull hiphop či nu soul, jméno J. Rawls pro Vás jistě nebudou novinkou. Ale jelikož i já rád objevuji nové interprety a projekty, v tomto případě by jistě nebylo na škodu lehce si Rawlse představit. Tento čtyřiatřicetiletý producent z Columbusu není na scéně vůbec žádným nováčkem. Produkuje již více jak patnáct let a na svém kontě má spolupráci s takovými jmény jako Beastie Boys, Slum Village či Grand Agent. Jistě nejznámější je jeho spolupráce s J. Sandsem, se kterými dali dohromady formaci Lone Catalysts. Nejzásadnějším momentem J. Rawlsovy kariéry je ovšem jistě jeho sólový debut "The Essence Of J. Rawls", který vyšel stejně jako titul, o kterém si budeme dnes povídat, u vydavatelství "Groove Atack".

"Rawls and Middle" je výletem po příjemných vlnách nu soulu, R&B a hiphopu. Připravte se na velmi pomalé bpm a celá, téměř šedesátiminutová stopáž, se line ve velmi pomalém, ale zároveň maximálně přijémném tempu. Vašimi průvodci celého tohoto tripu budou oba zmiňovaní, především velice příjemný sametový hlass Middle Child, který bych dokázal poslouchat 24 hodin denně, jelikož jí poslouchat, je opravdovým pohlazením. O Rawlsovi vůbec není pochyb, že Middle Child báječně doplnil. Občas, především díky použití stejného samplu, trochu připomíná Preema, jindy jako bych slyšel Jamese Yanceyho, ale pořád je to ten J. Rawls.

Hledat nejsilnější skladby je stejné, jako hledat v Chelsea podprůměrného fotbalistu, jelikož každá položka tracklistu "Rawls and Middle" má něco do sebe. Uptempo letní záležitost "Till the Sun Comes", piánová a trochu rychlejší "Lovers on a Stroll", zamyšlená "Useless" či "Can I Be Real". A to je jenom prvních pár položek, ovšem nasazená laťka pokračuje v další části desky, která Vás prostě nemůže nudit, aby vše vygradovalo výbornou "My Dreams".

Když nad tím tak přemýšlím, tak si v poslední době více užívám desky, které jsou na poslech poměrně obtížnější, než 90% klasické tuctové produkce. O to více mě však naplňují. Pokud tedy hledáte něco originálního a zároveň vlastně jednoduchého a odpočinkového "Rawls and Middle" je variantou pro Vás přímo dokonalou.

Tracklist:

1. Rawls & Middle intro
2. Till the Sun Comes
3. Lovers on a Stroll
4. Useless
5. Can I Be Real
6. By Your Side (intro)
7. By Your Side
8. Kick in the Door feat. Wallabe
9. Put Something in the Air
10. My Dreams
11. Thankful
12. Get It On
13. Don´t Lock My Drummer Up
14. I´ll Be Waiting
15. Music Over Madness
16. My Dreams
17. Rawls & Middle outro

Reklamy
Share

Napsat komentář