RED ANTS – Omega Point (Urbnet Records)

Red Ants – to je dvojice MC Modulok a producent Vincent Price. Začali spolu nahrávat na počátku tisíciletí a venku již mají opěvovaný debut Phobos Deimos z roku 2005. Novinku Omega Point prý inspirovaly i koncerty v Evropě, které Modulok loni absolvoval. V jejich rámci vystoupil i v Česku a bohužel se mu je podařilo skvěle utajit, tudíž šanci jej vidět měli spíš náhodní návštěvníci.

Obal samotný bývá často signálem, co lze od alba čekat, a v případě Omega Point to platí rovněž. Trosky a ruiny města, co vypadá jako z apokalyptického filmu, jejichž doprovodem by měla být právě tvorba Red Ants. Je zde celkem 9 věcí – všechny s potemnělou náladou a bez hostů. To je v celku pochopitelné, protože ti by jen stěží chytali Modulokovu abstraktní vizi.

Ten se ničím neomezuje a maluje děsivé obrazy jako v Dirty Space Alchemy, do kterého mu jede tvrdý beat s výraznou basovou linkou. Z již samotného poslechu je patrné, že Modulok si jede ve sci-fi a ve fikci obecně. Sám pak připouští použití myšlenek z knih Psychic Dictatorship in the USA a Voyage to Arcturus ve skladbách Psychic Dictatorship a Versus.

Dost výraznou je produkce, která kombinuje mnoho vlivů – od drum n bassu, přes rock až po klasický hip hop. Je zřejmé, že Vincent Price a Modulok mají společnou vizi, za kterou se snaží jít a skloubit k tomu svojí muziku.

Pokud se vám líbí Kool Keith, staří Jedi Mind Tricks nebo Phoenix Orion, najděte svůj Omega Point.

01. Amplification
02. Dirty Space Alchemy
03. Insomnia
04. A Kind of Grim
05. Psychic Dictatorship
06. Versus
07. Keep Your Satellites
08. Out of My Brain
09. Seasons End Game

Reklamy
Share

Napsat komentář