SHEEK LOUCH – Silverback Gorilla (Koch)

Je fajn vidět, že někteří MC’s dokážou zůstat hardcore. Spousta, ne-li většina známých rapperů, jejichž první alba měla syrový zvuk a tvrdé texty, se časem uchýlila ke kompromisům a radio-friendly trackům, nebo vyměkli úplně.

Sheek Louch ale zůstává stejný a na svém třetím albu „Silverback Gorilla“ možná ještě přitvrdil. Většina textů se motá kolem témat jako ghetto, násilí, prodej drog, zbraně, hulení nebo okrádání. Sheek má ale i něco pro ty, co dávají přednost přemýšlivým nebo osobním textům, i když pochopitelně není žádný Common a tyhle tracky tu jsou spíš na vyvážení, aby album nebylo moc přebouchačkované.

Třeba téma hip-hop mu není cizí a věnuje mu hned dvě pecky. V „Don’t Be Them“ zpracovává zajímavé téma ovlivňování posluchačů, hlavně těch mladých, rapem, a v „Mic Check“, jedné z nejsilnějších pecek na albu, se prozměnu zamýšlí nad stavem hip-hopu dříve versus dnes.

Když je řeč o nejlepších peckách, těm vévodí singlovka „Good Love“ věnovaná opačnému pohlaví. Sheek přes beat s příjemným soulovým samplem rapuje o hledání té pravé, dokázal se však vyhnout tomu, aby tenhle track zněl jako povinná měkkota, kterou dneska musí mít každá deska, aby se dala propagovat v rádiu.

Hodně silný track se skrývá hned pod číslem 2, kde se sešla sestava východ-západ-jih, neboli Sheek, The Game a Bun B. Připočtěte super beat a máte druhý hit. Další fungující collabo nemůže být s nikým jiným, než se zbývajícími členy The LOX v „Gettin‘ Stronger“.

Nakonec bych se zastavil u „D-Block/Dipset“, kde se potkávají dvě východopobřežní crew začínající na písmeno D. První reprezentuje Sheek a Jadakiss, druhou Jim Jones a Hell Rell a vy si ve 4 minutách můžete udělat perfektní obrázek o tom, která z těhle crews má lepší rappery.

A proč vlastně vyjmenovávám jednotlivé tracky? Bohužel proto, že zbytek už je průměr. Sheek jako by nedokázal vymyslet fungující refrén a o moc líp na tom není s výběrem beatů. Neznámí producenti sice nemusí znamenat slabé beaty, ale tady to ve většině případů platí a ani zkušenější jména jako Streetrunner nebo Dame Grease se nevytáhly s žádnýma hymnama.

Výsledkem je album, které má silný začátek, ale pak už zní monotónně a přestává bavit. Stejně dopadl i jeho kolega Styles P se svou poslední deskou, i když je třeba říct, že „Silverback Gorilla“ se vydařila lépe. Kdyby měl Sheek šťastnější ruku při výběru beatů a trochu víc zapracoval na refrénech, mohlo to být silné album. Takhle je to spíš průměrné album s několika silnýma peckama.

Sheek Louch – Silverback Gorilla:

01. Lottery (Skit)

02. Think We Got a Problem (feat. The Game, Bun B)

03. Keep Pushin‘ (feat. Mike Smith)

04. Good Love

05. D-Block/Dipset (feat. Jim Jones, Hell Rell & Jadakiss)

06. We At War

07. Scrap To This

08. Don’t Be Them

09. Gettin‘ Stronger (feat. Jadakiss, Styles P)

10. That’s a Soldier

11. What What (feat. Bully)

12. We Comin‘ (feat. UNK)

13. Crowd (Skit)

14. We Spray Crowds

15. Rubber Grip (feat. Fat Joe, Styles P)

16. Turntables & a Mic

17. Mic Check

18. Go Hoodlums

Reklamy
Share

Napsat komentář