DJ POCKET: Občas jsou ta remix alba úplně mimo

Šéf labelu Serious Knock Entertainment, kam patří třeba Jax a jeho kapela Binkis Recs, je posledním, kdo vydal volně ke stažení remix album Jay-Zho poslední desky American Gangster (info).

 

Jedná se o to lepší, vždyť jej díky tomu žádají o beaty i mainstream rappeři. Ačkoli je Pocket se svým projektem spokojený, ostatní mu zdaleka tak dobře nesedí. V čem bývá problém a co čeká na Pocketa v nejbližší době?

 

Proč jsi se vlastně rozhodl zremixovat American Gangster?

Zprvu jsem zremixoval Pray a American Dreamin´ jen tak ze srandy a dal to poslechnout svým kámošům. Všechny to zabilo a vlastně mě donutili to zremixovat celé. Stejně jsem si tím zezačátku nebyl jistý, protože to už udělalo spousta lidí a nechtěl jsem vypadat, že se jen chytám vlny. Pak mi ale Little Clayway poslal rozhovor, který Jay-Z udělal s Charlie Rose a to mě definitivně přesvědčilo se na to vrhnout.

 

Těch remix alb American Gangster je, jak říkáš, spousta. Čím se to tvé odlišuje?

Snažil jsem se zachovat tu původní esenci, co tomu Jay-Z dal, tím to je jiné. V tom rozhovoru říkal, že chtěl použít soulové samply a muziku, kterou poslouchal doma, když vyrůstal. Některá ta remix alba jsou dobrá, ale většinou se ti producenti snaží za každou cenu odlišit a pak to zní totálně mimo. Kolikrát to nesedí k jeho textům a flow. Málokdy tam cítím souhru mezi beaty a akapelou.

 

Jak dlouho ti trvalo to dát dohromady?

Asi dva týdny to zremixovat a pak chvíli mix a master.
 

Jaký je tvůj názor na originální verzi American Gangster?

Miluju jí. Jsem fakt velký fanda a líbí se mi, co dělá, ale tahle deska je skutečně dobrá. Slyšíš tam ty emoce, jak tě provází svým životem. Přesně jak sám říká: Zavři oči a můžeš se tvářit, že jsi já. Maluje obrazy tak dokonale, že získáš pocit, že víš, kdo Jay-Z je.

 

Co má v plánu Serious Knock Entertainment?

Dokončuji dvě desky – pro S.T.I.N.K. a debut pro Sluggs. Taky máme smlouvu s mojí nejoblíbenější kapelou od dob Wu-Tang Clanu s Binkis Recs. Máme rovněž dobrou digitální distribuci, takže v létě kontrolujte své oblíbené mp3 obchody. O distribuci se budeme starat i pro Culture Freedom aka Cult Free z kapely Poor Righteous Teachers. Bude to bomba, protože Cult Free nese poselství. Jestli chcete znát poslední novinky, zapište se do newsletter na http://www.seriousknockent.com/. Hodně promujeme i tohle remix album, protože reakce jsou zatím skvělé. Chci všem poděkovat za šíření linků a požádat, aby pokračovali. Díky tomuhle projektu mě o beaty požádalo i pár lidí z mainstreamu, takže příští měsíce budu mít plné ruce práce. Hodně teď taky dělám s Count Bass D, tak to sledujte. Makáme, abychom přežili v tomhle šíleném promyslu (smích).

Reklamy
Share

Napsat komentář