FLOWMATIQUE – Rise Of The True MCs (DreamScheme Productions)

Dvojice MCs Dramatique a Benflowz se poprvé potkala před 8 lety v Ohiu a již v té době přišla s myšlenkou o společném albu. Nazvat jej pak Rise Of The True MCs vyžaduje v neposlední řadě dostatek sebevědomí a předně také samotné schopnosti, které musí titulu dostát. Na to, aby ale Flowmatique nějak výrazněji zatočili se současným světem, trpí jejich deska několika nedostatky.

Určitě to je délka, která dosahuje asi 75 minut, což lze těžko zvládnout na jeden zátah. Logika nastupujících kapel přitom velí mít věcí spíše méně, protože málokdo věnuje neznámé kapele hodinu a čtvrt soustředěného poslechu. Krok správným směrem nepředstavuje ani lyrická roztříštěnost desky. Napovídá to již press release, který slibuje kombinaci uvědomělého, gangsta a baťůžkářského rapu. Oba protagonisté pak v jednu chvíli o sobě mluví jako underground hip hopu, aby v jiné skladbě stejnou myšlenku zase popřeli.

Tak napůl to je s produkcí, kterou kompletně odvedl Rob Cypher. Ten kolikrát sáhne po věcech, co již použili jiní producenti a zákonitě tak nabídne srovnání, ze kterého díky údernosti i kompozici nevychází nejlépe. Faktem ale je, že Rise Of The True MCs má ucelený zvuk hodně čerpající z jazzu a soulu a dobře se poslouchá. Sice je těžké najít výraznější beat, ale celkově má deska alespoň vlastní osobitost.

I samotní MCs Dramatique a Benflowz střídají lepší okamžiky s horšími. Z jejich pohledu jsou vydařené skladby Street Symphony, Wonderful nebo Livewire. Kolikrát je však jejich téma příliš obecné postrádá konkrétnějšího popisu. Tím se deska stává nevýraznou a přesně jednou z těch, kterých za měsíc slyšíte několik a za pár dní o nich zase nevíte. Celkově to není špatné, jen dosti nijaké.

Reklamy
Share

Napsat komentář