DJ NANA – The World Inside My Head vol. 2 (Urbnet Records)

Kanadský rodák s ghanskými kořeny patří ve svém domovském Torontu mezi nejvyhlášenější DJ´s. Nana je ale i producent, což dokumentuje současné druhé pokračování The World Inside My Head. Nejedná se o klasické producentské sólo se spoustou hostů, ale spíš o jakýsi mix vlastních beatů, předělaných cizích věcí a i nových tracků s rappery.

Desku otevírá skladba Closer, ve které Nana pracuje se samplem použitým v Gimme Some More od Busta Rhymes. Nana jej zpracovává velmi zajímavě, přičemž několikrát vmixuje i Bustův originální rap. Podobných přepracování je na desce více – třeba One More Chance od Notorious B.I.G..

Z celkových 14 skladeb tak ukrajují remixy asi čtvrtinu. Zbylá část se dělí mezi Nanovi čistě instrumentální pecky, ukryté v první třetině desky, a tracky s hosty, které se nachází spíše ke konci. Nejvydařenější je v tomto ohledu Untitled s Planet Asiou a Turbinem, členem party Skhool Yard.

Zásadní nedostatek The World Inside My Head je struktura. Pokud má celková stopáž 48 minut, je souhrnná délka více než 12 minut prvních dvou skladeb (Closer a One More Chance) neúnosná. Když k tomu přidáte poslední Black Eurhythmics se šesti a půl minutami, tak vám tři songy tvoří téměř polovinu celého alba.

Výsledkem je, že v jednu chvíli se poslech příšerně táhne a pak zase uteče jak voda. Střední části od Gimme The Cue až do Com´on Y´all tak chybí jakýkoli záchytný bod. Je to bohužel zásadní kaz na jinak zajímavém mixu.

01. Closer (Give Some More Refix)
02. One More Chance (Remix)
03. Gimme the Cue
04. That Break
05. Wheel Life is
06. Top Billin
07. Morris
08. Who I Am (Remix)
09. 32bloaw (Something for the)
10. Untitled
11. Neva Leave it Alone
12. Mic Check
13. Come on Yall
14. Black Eurhythmics

Reklamy
Share

Napsat komentář