Jak dopadnul Mike Jones v pražské Roxy?

Na úrodné české půdě, co se zajímavých koncertů týče, začínají být poněkud trhliny. Je to sice super, že se do naší rapově nezajímavé části Evropy jednou měsíčně přijede podívat nějaká známá osobnost, ovšem Čech musí začít poznávat kvalitu a ne aby sežral každý hovno, co mu kdo strčí pod nos.

Něco podobného byl totiž i příklad Mike Jonese. Už na koncertu Paula Walla jsme mohli vidět, jakou úroveň mají živé shows dirty south interpretů. Half-playback, a spíše než rapový koncert pouhá párty. Bohužel, koncert rappera, jehož jméno jsme měli včera večer možnost slyšet nesčetněkrát, bylo to samé v bleděmodrém. Největším mínusem byl playlist jeho show. Ten obsahoval zhruba pouze třetinu jeho vlastních tracků a zbytek koncertu byl vyplněn pouštěním populárních dirty south skladeb, které Mike Jones jenom zdvojoval. Svojí energii to sice mělo, ovšem rapový výkon Jonese byl prostě podprůměrný. Nemluvě o publiku, které sice při Soulja Boyovi začalo máchat rukama ve svých laciných longsleevech, ale když se rozjela jedna z největších hymen Mike Jonese "Back Then", téměř nikdo se nechytal. A o teens na pódiu v závěru koncertu se snad radši ani zmiňovat nebudu.

Na druhou stranu, řešit do podrobna výkon Mike Jonese nemá význam. Pokud někomu stačí to, co v pražské Roxy předvedl, proč ne. Hudba je stejně pouze formou zábavy, kvůli které nemají vznikat spory, ale má nám pomoct zpříjemnit si každodenní šedivý den.

Reklamy
Share

Napsat komentář