SOMOBE – The Great Communication (Get´Em Productions)

Uvádět jako domovské město Las Vegas není v hip hopu zrovna obvyklé, dvojice Jon D a Bob J tak ale činí se ctí. The Great Communication je jejich debutem a rovněž i snahou si vylepšit už tak dobrou pověst získanou otevíráním koncertů pro P Diddyho, Ja Rule a další.

Produkci má převážně na starosti Bob J, ale v kreditech jsou jako autoři uváděni oba a zásluhy Jon Dmu připisuje i přiložený info papír. Ačkoli jsou oba chlapci věkem blízko dvacítky, jejich deska má náladu typickou pro 90. léta východního pobřeží. V podstatě až na skladby Clap On, Something´s Gonna happen a This Is Blitzkrieg, které mají představovat moderní zvuk za pomoci hand claps a výrazné basové linky, se většina beatů drží jazzového základu. Kromě zmíněných šlápnutí vedle působí deska i přes jistou utahanost velmi komplexním dojmem.

The Great Communication vás kompletně provede Jon D, kterému na mikrofonu pomáhá jen Shadow Pilot hostující v Long Days. I přes svůj věk je Jon D na velmi dobré úrovni. S rapem nemá problém. Příliš mu nepomáhá snad jen nevýrazný hlas, kterým se navíc v některých polohách dost přibližuje Talib Kwelimu.

Mladé kapely mají velice často tendence změnit svět a všem vysvětlit, o co vlastně jde. Jon D podobnými manýry rozhodně netrpí. Dotýká se většinou abstraktních témat jako jsou třeba vztahy, přičemž se kolikrát nedokáže ubránit naivity. Je pochopitelné, že některé rýmy jsou myšleny s dávkou ironie či jen jako obecné vodítko, přesto je někdy jeho důraz na správné hodnoty trochu přehnaný.

01. Building
02. Clap On
03. Where I’m Supposed to Be
04. Long Days (feat. Shadow Pilot)
05. Come Back Mami
06. Side of the Road
07. Something’s Gonna Happen
08. We Need a Love Song
09. Stateline
10. If I Can’t
11. This is Blitzkrieg
12. You Can’t Risk That

Reklamy
Share

Napsat komentář