NECRO – Death Rap (Psycho & Logical Records)

Dobré dva roky si museli počkat všichni fanoušci samozvaného krále death rapu Necra, na jeho v pořadí již šestou řadovou desku, kterou pojmenoval jednoduše "Death Rap". Necro se jednu dobu chvástal, že vydá 10 alb za jeden rok, leč tento plán mu vyloženě nevyšel, stejě jako poslední sólo album "The Sexorcist", které ovšem Necro nepovažuje za řadové album, nýbrž za "první porno album". A nejen z těchto důvodů byla nová Necrova deska tak očekávaná. Návrat krále ovšem opravdu přišel, sice v nejnevhodnější termín vydání, kterým bylo 11. září, kdy 99% posluchačů zajímal souboj Kanyeho a Fiddyho, ale i tak Necra nemůžete přehlížet, protože jestli se to Necro dozví, zabije Vás tím nejnechutnějším způsobem.

Nutno uznat, že právě na násilí je Necro specialista. Jeho lyrika je jako již tradičně plná brutality, zabíjení a podobných aktivit, ve kterých se Necro vyžívá. Dokazuje to hned v prvním rýmu celé desky ve vynikající, troufám si říct, že i nejlepší skladbě celé desky "Creepy Crawl" : "Creepy crawling in ya crib, we´re comin´ to kill, catch you while ya sleep, wake up to a gun in ya grill". Hned v této pilotní sklabě si hned všimnete jedné změny. Necro totiž nepatrně přidal na tempu, což rozhodně přidává na kvalitě, jelikož s rychlostí přednesu určitě problém nemá. Pokud bych ještě chvíli zůstal u nejlepších skladeb, jistě bych rád zmínil hned následující záležitost "No Remorse" s velice chytlavým refrénem, "As deadly as can be", jejíž atmosféra Vás dostane do těch nejhorších nočních můr nebo či "Keep on driving".

Svůj prostor na "Death Rap" dostává samozřejmě i metal, jenž se v nebývale velkém množství objevil už na desce "Pre-Fix for Death". Nutno ovšem uznat, že Necro to s metalem tolik až zas tolik nepřehání a ve finále ty tři metalové tracky, které na "Death Rap" naleznete, docela dobře zapadají do celkového konceptu desky. Minimálně "Suffocated to Death by God´s" je prostě nářez.

Největším problémem celé desky je její délka. Celá deska, jenž obsahuje celkem 14 stop, totiž jen o málo přesahuje půlhodinu a při pohledu do tracklistu lehce zjistíte, že se délka většiny tracků pohybuje okolo pouhých dvou minut, což po dvouletém čekání na Necrův návrat není zrovna mnoho.

Comeback krále se docela vyvedl. Necro zůstal věrný svému tradičnímu brutálnímu stylu, s metalem to nepřeháněl a jediným, i když docela malým nedostatkem, je pro mě ona zmiňovaná délka jednotlivých tracků i celé desky.

01. Creepy Crawl
02. No Remorse
03. Some Get Back (Revenge)
04. Belligerent Gangsters feat. Harley Flanagan of The Cro-Mags/Harley’s War
05. Suffocated To Death By Gods Shadow feat. Brian Fair of Shadows Fall, Mark Morton of Lamb of God, Mike Smith of Suffocation, & Steve DiGiorgio of Death/Sadus
06. Mutilate The Beat
07. Keep On Driving
08. Technician Of Execution
09. Keeping It Real feat Adam Jackson of Twelve Tribes
10. Exploitation feat. Mr. Hyde
11. As Deadly As Can Be feat. Ill Bill
12. Evil Rules feat. Scott Ian of Anthrax, Dave Ellefson & Ray Alder of Fates Warning
13. Forensic Pathology
14. Portrait Of The Death Rappe

Reklamy
Share

Napsat komentář