DJ ALIBI – One Day (Tres Records)

DJ Alibi je mladý kluk, 21, který se narodil v Moskvě, několik let zde žil a později se přestěhoval do kanadského Toronta, kde bydlí dodnes. One Day je jeho prvním oficiálním materiálem – ze 16 tracků jich má 5 hosta, zbytek je čistě instrumentální.

Alibi ovládá spousty hudebních nástrojů (piáno, trumpeta, kytara a další), přesto používá jako základní vybavení sampler. Většinou sahá po klasických jazz deskách a v tomto ohledu One Day překvapení nepřináší. Skrývá se zde ale pár zajímavých nápadů a dobrých instrumentálních skladeb jako např. Nina´s Song. Opakem pak jsou věci typu Guns Of Kabul, kde je již dle názvu patrné, jak bude song znít a kterým směrem se ubírat.

Poměrně v dobrém světle se prezentují vokální hosté – kolegové z labelu zvaní Giant Panda a především Insight. Dva zářezy má na One Day i Alibiho domácí parta Bamboombox.

Tres Records mají extrémně specifický roster. V podstatě již jen jejich logo na desce dává jasnou představu, jakým stylem bude album znít. One Day je solidní kus, pro příznivce kapel jako People Under The Stairs či Giant Panda přímo stvořený.

01. This Jam
02. Champion Sound (feat. Bamboombox)
03. Tenth Round
04. Nina’s Song
05. For The Record (feat. Theo 3)
06. Guns Of Kabul
07. React !
08. Eglinton West Blues
09. Let’s Ride (feat. Insight)
10. Live At The Rex
11. One Day
12. Round And Round (feat. Giant Panda)
13. Samba Internacional
14. When The Lights Get Low
15. Don’t Look Down (feat. Bamboombox)
16. Come Home

Reklamy
Share

Napsat komentář