SONTIAGO – Steel Yourself (Enedemik Music)

Mladá americká rapperka z města Maine se jménem Sontiago se po 4 letech, které uplynuly od vydání debutu Abuse My Adoration, vrací zpět s novinkou s dobrým názvem Steel Yourself.

Produkčně se na albu vystřídá několik jmen. Mezi ta nejznámější patří Alias z anticonu a Maker z Glue. Oba dodali kvalitní věci ve svém typickém stylu. Prim hraje i Scott Da Ros, který zařídil 2 beaty a desku vydává na svém labelu Endemik. Výraznou měrou přispívá i slečna Dilly Dilly, která v několika skladbách zpívá a doplňuje hraním na různé hudební nástroje. Celkově je ale produkce poměrně nevýrazná a strnulá, pořádně zaujme tak hlavně Pore s vyvedeným Old Orleans a The Lin s Faith Not Fear.

Co hovoří k nákupu originální kopie je vydařený booklet. V něm Sontiago podává info ke všem písním a vysvětluje, co ji vedlo k jejich napsání. Kolikrát je dost osobní, když třeba jen mimoděk zmíní, že do setkání se svým manželem byla svým dřívějším přítelům nevěrná. Její popisky jsou však výbornou pomůckou k lepšímu pochopení každé skladby. Zajímavé jsou Potential Paralysis o lidech neschopných vyhrát svůj vlastní boj či Old Orleans s tvrdou kritikou průběhu a následné pomoci po hurikánu Katrina.

Santiago má velmi dobrou flow, cítí beat a dokáže se mu přizpůsobit. Netrpí syndromem rapování jedním stylem do všech beatů. Santiago byla sice dlouho neaktivní, ale jak říká ve skladbě Faith Not Fear: „čím tvrději pracuješ, tím úžasnější bude tvůj návrat“.

01. Hollow
02. Faith Not Fear feat. dilly dilly
03. Potential Paralysis
04. I Spy Fake
05. Crush the Rainbow feat. bleubird
06. Hold On Me
07. Force It
08. Hide And Seek feat. dilly dilly
09. Come Out On Top
10. Got Me, I Got You feat. dilly dilly
11. We’ll Still Be Here feat. dilly dilly
12. Old Orleans
13. Meg Perry

Reklamy
Share

Napsat komentář