THE REPRESENTATIVES – Intelligent Design (Up In Arms Rec.)

Dvojice Touch a Nato si dohromady říká The Representatives a svůj první společný počin nazvala Intelligent Design. Nesmělý titul však desku vykresluje poměrně přesně. Není hezká jen na omak, ale i na samotný poslech. Úlohy mají jasně rozdělené – Natovi patří MPC a Touchovi mikrofon.

Nato je evidentně inspirovaný v 90. letech – nejbohatší éře hip hopu. Výběr samplů, bubny či nálada beatů vás vrací o 13 let zpět do zločinem zužovaného předměstí, kde se dvojice kluků rozhodla vyprávět své životní příběhy. Beaty v Where I Reside, The Representatives, Something Real či What I Wanna Say jsou přesně tím, co dnešní hip hop postrádá.

Jestli Nato ze sebe vydává to nejlepší, pak Touch na tom není jinak. Má hrubý, ale pořád dobře poslouchatelný hlas a neplýtvá jej bezbřehým rapováním. Intelligent Design má zajímavou skladbu. Otevírají jej tvrdé reprezent songy Where I Reside a The Representatives a uzavírají jemnější témata jako láska ve Four Letter Word. Obsahově ale nabízí Intelligent Design mnohem více. Balada Something Real s hostujícím Wordsworthem pojednává o nesmyslnosti zabíjení a Dusty Disk Drives o formátu vinylu. V druhé jmenované skladbě dává Touch vtipný rým: „Kdyby přišlo zemětřesení, uvidíš mě bránit desky.

Výraznou skladbou je Adult´s Story, které předchází intro se ženou, která tvrdí, že Touch je otcem jejího dítěte, a požaduje po něm peníze. Touch pak v následném tracku celý příběh převypráví a nakonec se v imaginární talk-show dozví, že není otcem. Podobný track už kdysi udělal Slick Rick, kterého chlapci řadí mezi své vzory. Pořadatelé koncertů určitě zaujme Pay Me. Opět uvedené intrem, ve kterém Touch nedostane za své vystoupení zaplaceno. Samotný track nepojednává jen o podvodných promotérech, ale i o všech, kteří chtějí veškeré beaty a sloky zadarmo.

Intelligent Design je bohaté jak hudebně tak lyricky. The Representatives pro vás mají vstupenku do 13 let starého světa.

01. Spark That
02. Where I Reside
03. The Representatives
04. Somethin‘ Real Ft. Wordsworth
05. Dusty Disk Drives
06. Trained 2 Kill
07. Brand New
08. It’s the SP-12
09. Freak Show ft. Mindbender
10. Can’t Hold Me Back ft. Chazm and Nomad
11. What I Wanna Say
12. Pay Me
13. Worda Mouth ft. Chris Plus, Stray, and Chazm
14. Adult’s Story
15. Touch Your Toes by The Inglewood Junkyard Dog
16. Four Letter Word
17. Intelligent Design
18. What I Really Wanna Say ft. Cadence Weapon

Soutěž o 3 CD The Representatives – Intelligent Design

Stáhněte si promo album

Reklamy
Share

Napsat komentář