OK COBRA – OK Cobra (Urbnet Records)

Byl to loňský rok, kdy si cestu na pulty obchodů našlo debutové album od dvojice Fritz Tha Cat a RecordFace, která je známá jako OK Cobra. Těšilo a těší se vřelému přijetí a oba protagonisty katapultovalo na světlo kanadského hip hop dění. Vzhledem k tomu, že OK Cobra jsou jedním z headlinerů festivalu Monoside (10. – 12. 8.), podívali jsme se důkladněji na desku i my.

Hned na úvod je potřeba přiznat, že deska, jednoduše nazvaná OK Cobra, si sebou nese vlastnosti většiny debutů. Jednou z nich je poměrně neucelený zvuk, který je důsledkem složení skladeb z různých časových období. Kromě toho jsou na desce i dva remixy a freestyle track, tudíž skutečně nových skladeb je zde necelá desítka.

Ta i již zmiňované skldby je kompletně produkována Recordfacem. Ten překvapuje pestrou paletou beatou – od více klasických jako Time Flies či Child In Rytme až po více experimentální Fall Dumbass a především syntetické Hush. Těžko dělat ohledně produkce větší závěry, protože Recordface je pořád spíše ve stádiu vývoje a jasný zvuk, který by OK Cobra definoval, teprve hledá.

Oproti němu je Fritz Tha Cat jistý v kramflcích. Nevyhýbá se sice obligátním tématům, ale poměrně dobře si radí s beaty nestává se, že by jel mimo. Že čas skutečně letí zmiňuje Time Flies a Child In Rhyme popisuje Fritzův rapový život. Zajímavá je cesta z práce v On The Bus a určitě i příběh o seznámení s dívkou v Hush. Kromě tématických skladeb najdete na desce jako bonus track i takový represent song v podobě Beer, Women & Rap.

OK Cobra skrývají velký potenciál. Nejen, že dělají velmi dobrý hip hop, ale angažují se i v aktivitách nepřímo spojených a jsou tak vidět. Kanadský underground hip hop je skutečně jeden z nejlépe střežených pokladů. Poslechněte si je a nebudete litovat.

01. Intro
02. Time Flies
03. Bury the Bodies (Remix) (feat. Mindbender & Vangel)
04. Child in Rhyme
05. Fall Dumbass
06. On the Bus
07. Hush
08. Letter (feat. Smooth SC)
09. Beautiful
10. Juggernauts (Freestyle) (feat. Jon Juan)
11. Beer, Women and Rap
12. Child in Rhyme (Bonus Remix)
13. Peter’s Voice Demo

Reklamy
Share

Napsat komentář