Jay-Z si hledá lepší místo

Jay-Z, který se po vydání svého „Black Album“ stal prezidentem Def Jamu, vyjednává podle New York Daily News s konkurenčním labelem Columbia Records o možné práci pro společnost. Vydal by se tak stejnou cestou jako jeho kámoš Rick Rubin, který na Columbia přesídlil v květnu, aby mohl vykonávat jednu z vedoucích pozic.

Důvodů může být několik. Columbia se snaží dát dohromady „supertým“ vyhledávačů talentů a manažerů a Jay-Z, který dal hudebnímu světu jména jako Rihanna nebo Ne-Yo, jim určitě přijde vhod. Navíc na tomhle labelu nesídlí jenom Rick Rubin, ale i Jiggova holka Beyonce, s níž údajně zakládá digitální label ve spolupráci s mp3 shopem iTunes.

Jay-Z byl za svou práci na Def Jamu kritizován některými svými svěřenci. Nejhlasitější byli v tomhle ohledu N.O.R.E. a LL Cool J, který doslova řekl: „Nemůžu být závislý na člověku, který má propagovat mé album, ale místo toho někde píše rýmy.“ Někteří rappeři to řešili po svém – Ghostface vydal narychlo splácané LP „More Fish“, aby mu konečně vypršela smlouva a k podobnému kroku se chystá Redman ještě letos.

Každopádně bych se vsadil, že po Jay-Zho odchodu se nic nezmění a propagace desek, které si to zaslouží, bude váznout dál.

Reklamy
Share

Napsat komentář