SUPER CHRON FLIGHT BROTHERS – Emergency Powers (Backwoodz Studioz)

Kam se hrabe Snoop či Dre, Billy Woods a Priviledge si dali lásku k trávě přímo do názvu a prakticky na ní postavili desku. Nedá se však říct, že by celé Emergency Powers bylo o příliš čitelných zmatcích a příbězích spojených s inhalací. Super Chron Flight Brother zde mají i skladby věnované jiným a hlubším tématům a tráva zde slouží spíše jako přirovnání či část metafory.

Například problémy s bydlením v Rent Kontrol či válečná First Blood poukazují na skutečné problémy. Opakem je ale třeba Drought nebo Dirtweed, první singl(poměrně zajímavá volba, která při opomenutí marketingového hlediska neustojí souboj s ostatními lepšími věcmi) produkovaný MF Doomem. Zajímavé je Adamanitum – jednak kvůli hostujícím Cannibal Ox a v neposlední řadě i pro popisek „live from the Cannabis Cup, Amsterdam“, který se po rozhovoru s dDanage zdá poutním místem většiny amerických rapperů.

Produkci odvedl z drtivé většiny Bond (11 z 18 tracků). Má velmi dobrý styl. Hodně špinavé beaty a těžký zvuk. Beaty zde ale mají i lidé jako Dr. Monokrome, Nasa nebo Goldenchild – ti všichni nijak nevybočují z Bondova stylu.

Celé Emergency Powers představuje poměrně náročný poslech i přes úvodnídojem, že se bude jednat o „odlehčené letní album“. Nahrává tomu délka 70 minut a také temná atmosféra, která desku od začátku do konce provází. Radio singl zde skutečně nenajdete, jak někde vtipně psali. Je to skutečně velmi vyvedené a pokud vás baví starší věci á la MF Doom, pak je to přesně pro vás.

01. Drought
02. European Safari
03. To Catch a Thief
04. Slaughterhouse
05. Rent Control
06. Panama Red
07. Guy Fawkes feat. Trife Da God
08. First Blood
09. Bob Hope
10. Public Defenders feat Hi-Coup & Hasan Salaam
11. Dirtweed
12. A Million Little Pieces feat Keith Masters
13. Love & War in October feat Whizla
14. Frontier Province feat Marq Spekt
15. High Grade
16. Soweto Nightclub
17. Adamanitum feat Cannibal Ox
18. Low Tide

Reklamy
Share

Napsat komentář