COPPERPOT – WYLA? (EV Records)

Je poměrně zajímavé, jak se Copperpot vypořádává se svými osobními problémy – prostě podle nich pojmenuje své album. Chapter 7 odkazovalo na článek Americké Ústavy pojednávající o dluzích a WYLA? představuje zkratku What´reYou Looking At (Na co koukáš). Copperpot je totiž obrovský trémista a jen samotné DJ hraní mu je velmi nepříjemné.

S produkcí ale evidentně problém nemá. Má velmi specifický výběr samplů. Trochu je podobný J-Zoneovi, kdy také sahá po obskurních deskách s neobvyklým motivem. Příkladem za všechny je Modern Vampires s extrémně chytlavými píšťalami, které už ale použil i někdo jiný (autora si nedokážu vybavit). Vypíchnout si ale zaslouží decentní klubovka Let It Go či interludia Do You Really?, které jsou zde celkem tři.

Vždycky se mi líbí alba, která jdou přímo na věc bez zbytečných omáček okolo. To je přesně případ WYLA?. Žádné nesmyslné protahování – prostě jen beat a host. Buď to dokáže, nebo ne. Není nic mezi.

Začít by se mělo asi s Angličany, kteří jsou zde dva a jejichž projev si mi osobně velmi zamlouvá. Braintax dává vtipně o začínajících rapperech v Demo a Rodney P zase o rapových příživnících ve Modern Vampires. Svá léta zkušeností prokazují Edo G. a Masta Ace ve vše říkajícím Art Of Rap a ztracený syn Truth Enola, který prostě musí začít být aktivnější. Král králů KRS-One zde disponuje dvěma tracky, přičemž Come Back Home je o poznání lepší než nevydařený pokus o reggae v Dem Knot (na albu i v klubové verzi). Patrné však je, že Copperpot a KRS je dohromady nebezpešné kombo.

Bez okolků se dá říct, že ta deska je hodně dobrá. Vůbec jsem to nečekal. Žádné promo (deska měla původně vycházet v červenci, nyní je datum posunuto na srpen), rozruch, nic. Skutečně nečekaný úder. Tohle je přesně typ desky, které si vyslouží nálepku neprávem přehlížených. Snad tahle deska pomůže Copperpotovi se definitivně vymanit z dluhů. Nenech si utéct.

01. Come Back Home feat. KRS One (additional guitar by Rodney Anderson)
02. Let It Go feat. Truth Enola
03. Demo feat. Braintax
04. I Am A Banana
05. I Put A What feat. Valeska Jakobiwicz
06. Art of Rap ft. Masta Ace & EdoG and members of Tortoise
07. Dem Know feat. KRS One
08. Water The Manatee
09. WYLA? feat. Prince Po
10. Blow feat. Psalm One
11. Dem Know (Club Mix) feat. KRS One and members of Tortoise
12. Do You Really?
13. Modern Vampires feat. Rodney P.
14. Clowning Arounding feat. The Time Bandits

Reklamy
Share

Napsat komentář